Leven met dementie
Deze website is een archiefversie. Lees hier meer.

Hulp bij uw volgende stap vooruit?

Redactioneel - 25-01-2016

Woonzorg nieuwe stijl

In alle Nederlandse verpleeghuizen is het een belangrijk thema: terugdringen van vrijheidsbeperking en psychofarmaca. Het is een proces dat de tijd nodig heeft, en permanente aandacht en gesprek met elkaar. Wilt u dit jaar weer stappen vooruit zetten, en zoekt u een aantrekkelijke aanpak voor het gesprek hierover? Organiseer dan een bijeenkomst ‘Vrijheid & Veiligheid bij dementie’ voor uw managementteam, behandelteam, zorgteams of familieavond. Voor organisaties die zich op thuiswonenden richten, is er een programma specifiek voor deze doelgroep. 

Programma

De bijeenkomsten (2 uur) worden opgebouwd rond filmpjes over dillema’s in de zorg, wetenschappelijke inzichten en praktijkoplossingen. Bijvoorbeeld over omgaan met het risico op vallen en verdwalen, nachtelijke onrust of weerstanden bij de persoonlijke verzorging. De toon is realistisch, en laat tegelijkertijd nieuwe oplossingsrichtingen, kansen en uitdagingen zien. De deelnemers gaan na de filmpjes telkens met elkaar in gesprek, onder begeleiding van een deskundige, en hiervoor speciaal opgeleide, gespreksleider. 

De bijeenkomsten werden met steun van VWS ontwikkeld door IDé, Alzheimer NL en LOC en kosten per keer slechts € 150 ex. BTW en reiskosten voor de gespreksleider. Op de speciale website kunt u in contact komen met de gespreksleider in uw regio en samen een datum vastleggen. Hier vindt u ook alle hulpmiddelen voor de praktische organisatie van de bijeenkomst, zoals een draaiboekje en uitnodigingstekst.

Meer weten? Mail

 Zoek uw gespreksleider of lees meer op de speciale website vrijheidenveiligheid.nl

Toon alle gerelateerde artikelen