Leven met dementie
Deze website is een archiefversie. Lees hier meer.

Gratis webinars ouderenpsychiatrie

Redactioneel - 09-09-2020

Ned. Kenniscentrum OuderenpsychiatrieDit najaar organiseert het Nederlands Kenniscentrum Ouderenpsychiatrie (NKOP) een viertal webinars rondom spraakmakende thema’s in de ouderenpsychiatrie. Ze vervangen het jaarlijkse NKOP-symposium dat dit jaar vanwege corona niet doorgaat.

Onderwerpen

Tijdens de gratis webinars zullen diverse sprekers actuele kennis uitwisselen en inspirerende ervaringen delen rondom uiteenlopende thema’s in de ouderenpsychiatrie. Ook is er aandacht voor de gevolgen van de coronacrisis in het verpleeghuis. Wat zijn bijvoorbeeld de gevolgen van de sociale isolatie voor bewoners met een psychiatrisch beeld? En wat is de invloed op probleemgedrag?

Het is mogelijk om één van de vier webinars te volgen, maar je mag ze uiteraard ook alle vier volgen! 

Voor wie?

De webinars zijn te volgen voor iedereen die geïnteresseerd is in de diverse thema’s rondom de ouderenpsychiatrie. 

Er wordt gestreefd naar een afwisseling van sprekers uit de VVT- en GGZ-sector en in iedere webinar is aandacht voor zowel de wetenschap als de praktijk.

Deelnemen

Om deel te nemen aan de webinars, dient u zich gratis aan te melden:

Nederlands Kenniscentrum Ouderenpsychiatrie (NKOP)

Het NKOP bestaat uit GGZ- en VVT-instellingen en werkt samen met het programma Ouderen van het Trimbos-instituut. Haar doelstelling: implementeren en initiëren van wetenschappelijke inzichten en resultaten, die bijdragen tot kwaliteitsverbetering van behandeling van ouderen met een psychische klachten. Het centrum richt zich in het bijzonder op professionals en onderzoekers die werkzaam zijn in de geestelijke gezondheidszorg voor ouderen (psychiaters, psychologen, geriaters, verpleegkundigen, preventiewerkers e.a.) en professionals en onderzoekers die werkzaam zijn in de verpleeg- en verzorgingshuissector (geriaters, verzorgenden, maatschappelijk werkenden, ouderenwerkers, huisartsen en anderen. Lees hier meer over het NKOP.

Toon alle gerelateerde artikelen