Leven met dementie
Deze website is een archiefversie. Lees hier meer.

Digitale cursus omgaan met mensen met dementie

19-12-2016

Geriant: online cursus Dichter bij dementie‘Dichter bij Dementie’ heet de digitale online cursus voor iedereen die (beter) wil leren omgaan met mensen met dementie. De cursus is ontwikkeld door dementie-expert Huub Buijssen en Geriant.

Cursus

De online cursus kan in eigen tempo en op een eigen gewenst moment op de PC of tablet worden gevolgd. De cursus bestaat uit twee delen. In deel 1 leren de deelnemers dementie beter te begrijpen en doorgronden. In deel 2 komen praktische omgangstips aan bod.

Het volgen van de cursus duurt drie tot vier uur.

Wie wil, kan de cursus afsluiten met een test en een certificaat.

Voor wie?

De cursus is voor iedereen die (beter) wil leren omgaan met mensen met dementie; dus voor zowel verzorgenden, zorgvrijwilligers en naasten, als voor mensen die op andere manieren in contact komen met mensen met dementie, zoals winkelpersoneel of medewerkers van zorgloketten van gemeenten.

Kosten

Deelname kost € 49,50 (via iDeal-betaling te voldoen). Aanmelden kan via www.dichterbijdementie.nl

Organisaties en gemeenten kunnen bij Geriant vouchers verkrijgen als zij de kosten voor hun medewerkers of vrijwilligers willen voldoen. Vouchers zijn verkrijgbaar via  of 072 527 03 90.

De makers

Huub Buijssen schreef de cursus. Hij is psychogerontoloog en dementie-expert. Hij heeft vele jaren ervaring in de hulp aan mensen met dementie en hun naasten. Buijssen is tevens auteur van 40 boeken. Zijn meest recente boek is ‘De magische wereld van Alzheimer’.

Geriant is een zorgorganisatie die zich heeft gespecialiseerd in hulp aan mensen met dementie en hun naasten. Naast Dichter bij dementie maakte Geriant de digitale cursus DementieOnline die mantelzorgers helpt de zorg voor een naaste met dementie langer vol te houden. 

Toon alle gerelateerde artikelen