Leven met dementie
Deze website is een archiefversie. Lees hier meer.

In gesprek met mensen met dementie

Redactioneel - 14-12-2017

Workshop 'In gesprek met mensen met dementie''In gesprek met mensen met dementie' is een workshop van het Netwerk Levensvragen. In de bijeenkomst krijg je inzicht en praktische handvatten om oog en oor te krijgen voor wat iemand met dementie bezighoudt op het moment dat je met hem/haar in contact bent. Voor beroepskrachten, vrijwilligers en mantelzorgers. In de training staat de gelijknamige methodiek centraal.

Op 22 maart wordt deze workshop gehouden: 13.00-16.00 in Woerden.

Kijk voor info en aanmelding

De workshop kan ook op maat worden gemaakt voor een in company scholing.

Netwerk Levensvragen

Dit netwerk (voluit ‘Expertisenetwerk Levensvragen en Ouderen’) ondersteunt zorgverleners, welzijnswerkers, mantelzorgers en vrijwilligers bij het omgaan met levensvragen van ouderen. Dat doet zij met de volgende activiteiten:

De Trainingswinkel van het Netwerk Levensvragen

Hier is een ruim aanbod te vinden van themabijeenkomsten rond levensvragen van ouderen, workshops en trainingen voor beroepskrachten, vrijwilligers en mantelzorgers. Lees meer.

Platform Regionale Initiatieven Levensvragen (PRIL)

Dit is een platform om kennis en ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren, voor mensen en organisaties die in hun directe omgeving bezig zijn met nieuwe initiatieven om ouderen te ondersteunen bij hun levensvragen. Lees meer 

Webcommunity

Op het Kennisplein van Zorg voor Beter is de informatie van het Expertisenetwerk Levensvragen en Ouderen te vinden onder de kop Welbevinden en levensvragen. Daar staat veel informatie over levensvragen en zingeving. Wat is het en hoe ga je er mee om? Er staan werkvormen en filmpjes voor deskundigheidbevordering en veel praktijkervaringen voor omgaan met levensvragen binnen de zorg en het welzijnswerk.

Social media

Via het twitteraccount (@LevensvragenOud) blijf je op de hoogte van activiteiten en nieuws. Via LinkedIn groep Levensvragen en Ouderen start je zelf discussies of kun je reageren op vragen van groepsleden.

Netwerk Levensvragen is een samenwerkingsverband van ActiZ , Agora , Humanistisch Verbond , KBO-PCOB , LOC Zeggenschap in Zorg , Sociaal Werk Nederland , Reliëf , Vereniging Het Zonnehuis en Vilans en bestaat sinds 2008.

Toon alle gerelateerde artikelen