Leven met dementie
Deze website is een archiefversie. Lees hier meer.

Omafoon

Redactioneel - 29-05-2020

Videobellen is in coronatijd dé oplossing om met elkaar contact te houden. Om met elkaar te praten, of gewoon in elkaars nabijheid te zijn, terwijl je beiden je eigen ding doet. Maar voor ouderen met dementie is dat lastig. Sitan van Sluis ontwikkelde daarom een prototype van een tablet waarmee dat voor ouderen met  lichte dementie makkelijker wordt. Bij voldoende belangstelling wordt de ‘Omafoon’ in productie genomen.

De Omafoon heeft knoppen die eruit zien en aanvoelen als een echte ouderwetse drukknop. Elke knop bevat de naam en foto van een naaste, en door erop te drukken maak je contact via Facetime of Google Duo.

Te koop

Na veel positieve reacties wordt er nu een eerste serie gebouwd. Deze is te koop in de webshop: shop.omafoon.nl.

Bij de OmaFoon zit een tablet inbegrepen. Er zijn twee varianten: een die alleen via Wifi werkt en een die ook via 4G werkt. Welke variant u kiest, hangt af van hoe het wifi-bereik is op de locatie waar het apparaat komt te staan (graag goed controleren voor aanschaf). Er is ook de mogelijkheid om een data SIM-kaart van 8Gb aan te schaffen. Voor meer informatie zie de webhop van omafoon.

Toon alle gerelateerde artikelen