Leven met dementie
Deze website is een archiefversie. Lees hier meer.

Subsidies voor de uitdagingen door corona

Redactioneel - 02-04-2020

Euros subsidieVoor zorginstellingen zijn er nu subsidiemogelijkheden om de corona-uitdagingen het hoofd te helpen bieden.  

VWS Subsidie 

Het ministerie van VWS stelde via ZonMw subsidie beschikbaar voor creatieve oplossingen voor uitdagingen door het coronavirus. De subsidie is bedoeld voor:

  • praktische technologische zaken in de (ziekenhuis)zorg, zoals medische hulpmiddelen;
  • oplossingen om kwetsbare groepen en hun zorg- en hulpverleners te helpen bij het bieden van de juiste zorg en ondersteuning.

Er is € 500.000,- beschikbaar voor een startimpuls tot € 7.500,- of voor een projectimpuls van € 7.500 tot € 15.000,-. De regeling is inmiddels gesloten. Alle projecten zijn te vinden in dit overzicht.

Ouderenfondsen

Ook de fondsen RCOAK en Sluyterman van Loo staan open voor ‘corona’-aanvragen. Als u ‘Corona’ in de titel van het project vermeldt, krijgt uw aanvraag voorrang bij de behandeling. 

Op www.rcoak.nl en www.fondssluytermanvanloo.nl vindt u de criteria en de aanvraagprocedure.

Stimuleringsregeling eHealth Thuis (SET)

Naast de standaard subsidies in de SET regeling van de overheid is er nu een extra subsidie om aan de slag te gaan met digitale ondersteuning/zorg op afstand voor thuiswonende cliënten of hun mantelzorgers. De subsidie is bedoeld voor:

  • de aanschaf, lease- en licentiekosten van digitale toepassingen;
  • loonkosten voor coördinatie, inzet en opleiding;
  • inhuur van personeel voor advies en procesbegeleiding.

Lees hier meer