Leven met dementie
Deze website is een archiefversie. Lees hier meer.

Probleemgedrag en corona

Redactioneel - 03-04-2020

BoosHet CCE biedt ondersteuning bij het verminderen van ernstig probleemgedrag. Ook nu: met consultatie op afstand en een speciale webpagina met algemene tips.

Informatie en tips

De corona-maatregelen, zoals social distancing en beschermende kleding, verhogen de kans op probleemgedrag. Daarom heeft het CCE voor zorgprofessionals de webpagina probleemgedrag en corona ingericht. Hier is informatie te vinden en eenvoudige tips van het CCE en andere organisaties die helpend kunnen zijn bij het verminderen van probleemgedrag in deze veeleisende tijd. De website onderscheidt 5 rubrieken: algemeen, gehandicaptenzorg, VVT, jeugdzorg, GGZ.

Er staan ook video’s van CCE-consulenten over hoe zorgprofessonials, ondanks social distancing en beschermende kleding, toch contact kunnen houden met cliënten.

Consultatie op afstand

De consulenten van het CCE werken vanuit huis, maar zijn er ook nu om te helpen in individuele situaties. Zorgprofessionals die willen sparren over individuele cliënten en probleemgedrag kunnen telefonisch of per mail contact opnemen met het CCE bureau van de eigen regio.

Website algemeen

De website van het CCE bevat nog veel meer waardevolle informatie over verminderen van probleemgedrag. Zie bijvoorbeeld deze pagina over vrijheid en veiligheid in de VVT