Leven met dementie
Deze website is een archiefversie. Lees hier meer.

Digitaal lespakket valpreventie

Door: Marysia Zarzycki - Redactioneel - 29-09-2011

Het lespakket, dat getoetst werd in de onderwijspraktijk, bestaat uit drie lessen, die ook afzonderlijk gebruikt kunnen worden. Voor Docenten en studenten van HBO- en MBO-opleidinge,n maar ook voor interne scholingen voor zorgprofessionals niveau 2 t/m 5.

Voor elke les is een casus uit een andere praktijk gekozen, te weten; thuiszorg, verzorgingshuis en ziekenhuis. Elke les bestaat uit een serie theorie- en praktijkopdrachten, sommige voor individueel- en andere voor groepswerk. Tijdens het bespreken en beantwoorden van de vragen vormen de deelnemers zich een compleet beeld van alle actuele informatie op het gebied van valpreventie. Daarbij worden zij gestimuleerd om actief met het onderwerp aan de slag te gaan.
Het lespakket past in een modern onderwijscurriculum, met aandacht voor competenties en leerdoelen. Het lespakket kan het beste gebruikt worden met de (eveneens gratis beschikbare) Kennisbundel Valpreventie van Vilans. In het lespakket wordt verwezen naar de relevante delen uit deze bundel.

Een nadeel, is dat alle links in het digitale lespakket in hetzelfde venster openen, waardoor pagina’s niet naast elkaar bekeken kunnen worden en steeds teruggeklikt en –gezocht moet worden naar de pagina die men eerder aan het lezen was.

Het Digitaal lespakket valpreventie is met subsidie van ZonMw ontwikkeld door de Christelijke Hogeschool Windesheim, Stichting Consument en Veiligheid en het ROC Deltion College.

Digitaal Lespakket Valpreventie

Kennisbundel Valpreventie

Toon alle gerelateerde artikelen