Leven met dementie
Deze website is een archiefversie. Lees hier meer.

Inlegzool met gps-zender laat wandelaars hun gangetje gaan

Redactioneel - 18-05-2015

Voor mensen met dementie die graag zelfstandig een stukje gaan wandelen is er sinds vandaag in Nederland een nieuw hulpmiddel verkrijgbaar: een inlegzool die via mobiele telefoon of computer op elk moment laat zien waar de drager is.

GPS Smart SoleDe GPS Smartsole is al een tijdje op de markt in de Verenigde Staten en nu dus ook verkrijgbaar voor ons land. Het is een inlegzool waarin onzichtbaar een zender is verwerkt die anderhalf tot twee dagen meegaat. Opladen gaat draadloos via een oplegstation: na 2 uur is de rechter-inlegzool, waar de zender in zit, weer klaar voor gebruik.

Het is mogelijk om via de bijbehorende portal en app een toegestaan wandelgebied af te bakenen: zodra de wandelaar zich daar buiten begeeft komt er een waarschuwing binnen op de telefoon of de pc waarmee de inlegzool verbonden is. De ingebouwde gps-zender heeft een dekking in heel Europa.

Discreet

Het belangrijkste verkoopargument is dat een inlegzool ín de schoen zit. Dat maakt het product tegelijkertijd flexibel (want hij past in de meeste schoenen), discreet en veilig. Andere gps-hulpmiddelen, zoals een polsbandje of een los apparaatje, kan de drager onderweg misschien kwijtraken, maar schoenen verliest iemand niet zo snel, zegt de fabrikant. Een speciale coating maakt de inlegzool 'zweetwaterdicht'.

De GPS Smartsole is geschikt voor schoenmaten 36 t/m 47. Aan het gebruik zijn abonnementskosten verbonden.

Update november 2022:


In Nederland is dit product nu verkrijgbaar in de webshop dementie-winkel.nl

Toon alle gerelateerde artikelen