Leven met dementie
Deze website is een archiefversie. Lees hier meer.

Mantelzorgvriendelijk huisvestingsbeleid: hoe doe je dat als gemeente?

Door: Marysia Zarzycki - Redactioneel - 12-04-2010

Voor gemeenten die te maken krijgen met een aanbouw voor mantelzorgdoeleinden heeft de provincie Utrecht de brochure ‘Mantelzorgwoningen mogelijk maken’ uitgebracht.

In deze brochure wordt ingegaan op de procedures voor het plaatsen van mantelzorgwoningen en andere zorggerelateerde uitbouwen. Ook wordt besproken hoe een gemeente die procedures eventueel kan verkorten. Als voorbeeld voor dit boekje diende een project in de gemeente De Bilt. In de brochure kunt u lezen voor welke aanpak deze gemeente heeft gekozen.

Wel Thuis!
Het boekje sluit aan bij de doelstellingen van Wel Thuis!. Met dit programma werkt de provincie Utrecht aan een groter en gevarieerder aanbod van woningen met welzijn en zorg. Daarnaast helpt het programma de samenhang tussen wonen, welzijn en zorg te verbeteren. Het doel is: mensen die zorg nodig hebben de mogelijkheid bieden om thuis te blijven wonen. Dankzij mantelzorg kunnen mensen langer zelfstandig blijven wonen. Een goede ondersteuning van mantelzorgers stelt hen in staat om hun mantelzorgtaken zo goed mogelijk uit te voeren.

Contact
Patricia Plaizier (projectleider): of (030) 258 25 27

Toon alle gerelateerde artikelen