Leven met dementie
Deze website is een archiefversie. Lees hier meer.

Zorgstandaard Dementie 2020

Redactioneel - 19-05-2020

Zorgstandaard dementie 2020Een samenhangende benadering voor het gehele traject van leven met dementie, vanuit het perspectief van mensen met dementie en hun mantelzorgers. Dat is de nieuwe Zorgstandaard Dementie. De Zorgstandaard ondersteunt hiermee de netwerken dementie om de dementiezorg te verbeteren, persoonsgericht en integraal.

Het Zorginstituut heeft de Zorgstandaard Dementie geautoriseerd nadat meer dan 20 partijen deze hebben onderschreven. Daaronder vallen vertegenwoordigers van zorgorganisaties, cliënten en mantelzorgers en de zorgverzekeraars, en vele beroepsorganisaties. De Zorgstandaard Dementie 2020 vervangt de vorige uit 2013. Bekijk de nieuwe zorgstandaard, de aanbevelingen en indicatoren en de publieksversie.

Download de Zorgstandaard Dementie 2020

Aanbevelingen en indicatoren

De vernieuwde zorgstandaard is uitgewerkt in 25 aanbevelingen voor goede dementiezorg en voorzien van 12 kwaliteitsindicatoren voor de structuur, het proces en de uitkomsten van goede dementiezorg. De indicatoren zijn bedoeld als stimulans om de dementiezorg te verbeteren.

Download de aanbevelingen en indicatoren

Publieksversie Zorgstandaard Dementie 2020

De publieksversie is een samenvatting van de zorgstandaard dementie en is bedoeld voor hulpverleners, personen met dementie en mantelzorgers. In de publieksversie, die gemaakt is door Alzheimer Nederland, lees je wat je mag verwachten van hulpverleners en wat je zelf kunt doen. De zorgstandaard is samengevat in 10 voorwaarden voor goede dementiezorg.

Download de Publieksversie Zorgstandaard Dementie 2020

Bron: dementiezorgvoorelkaar.nl

Toon alle gerelateerde artikelen