Leven met dementie
Deze website is een archiefversie. Lees hier meer.

Amsterdam heeft een nieuwe jonge thuiszorgorganisatie

Door: Elly Duijf - Redactioneel - 07-03-2011

Emile.nu bestaat uit kleine teams, met een meewerkend coördinator (’teamer’) die voor de cliënten de hele week bereikbaar is en altijd op de hoogte van hun situatie. De teamer staat via internet en mobiel continu in contact met de zorgverleners.

Meer dan gewone thuiszorg
Emile.nu levert persoonlijke hulp op maat. Van huishoudelijke hulp en persoonlijke verzorging tot en met administratie en begeleiding. Op indicatie van het CIZ, maar ook zonder indicatie. De 40 medewerkers zijn HBO en WO studenten en net afgestudeerden.

Zorgheld 'Werken in de zorg' van het jaar 2011
De organisatie wordt geleid door de HBO verpleegkundige Emile de Roy van Zuydewijn (26). Hij werd verkozen tot "Zorgheld 'Werken in de zorg' van het jaar 2011". Emile wil uitbreiden naar andere Nederlandse studentensteden. Een ander plan is het aanbieden van maatschappelijke stages voor HAVO- en VWO-scholieren. Als ze de stage goed doorlopen kunnen ze een baan verdienen.

Attractief voor jongeren
‘Wie jongeren wil interesseren voor een baan in de zorg, moet van deze tijd zijn, vindt Emile: ‘Je moet er niet zo zwaar aan trekken. Het is gewoon een leuke baan, en best cool eigenlijk. Eerst is het vies. Dan kom jij. En dan is het weer schoon. Toch is alles daaromheen eigenlijk nóg belangrijker… Je maakt zo veel mee als je bij de mensen thuis komt, en daar leer je ontzettend veel van.’

Zware selectie
De medewerkers doorlopen bij Emile een zware selectieprocedure, waar slechts 1 op de 4 sollicitanten doorheen komt.  Emile: ‘Alles draait om vertrouwen. De mensen bij wie je thuis komt, zijn vaak best chagrijnig en ontvangen je niet altijd met open armen. We hebben allemaal wel eens een dag dat je het liefst met de gordijnen dicht in bed blijft, maar stel je voor dat dat al tien jaar zo gaat... Emotioneel zitten die mensen op het randje, dat wordt allemaal op jou uitgestort. Dan moet je dus niet meteen weglopen.’ 

Zie hieronder ook een filmpje dat Webregio.tv maakte over Emile.nu!

Bron: www.werkenaandezorg.nl

Toon alle gerelateerde artikelen