Leven met dementie
Deze website is een archiefversie. Lees hier meer.

Praktische hulpmiddelengids voor mensen met dementie die thuis wonen

Dienst WZS - Gemeente Amsterdam - Redactioneel - 19-04-2010

Makkelijker en plezieriger zelfstandig blijven wonen
De hulpmiddelengids 'Handig bij zelfstandig' biedt een heel goed overzicht van alle aanpassingen die u zelf in huis kunt doen en de hulpmiddelen die u aan kunt schaffen om met (beginnende) dementie veilig en zelfstandig te kunnen blijven wonen.

Ook gewoon 'om de hoek' verkrijgbaar
Het bijzondere aan deze hulpmiddelengids is dat de aangereikte oplossingen heel toegankelijk zijn. Niet alleen de duurdere, speciale, aanpassingen komen onder de aandacht, maar ook hulpmiddelen die u gewoon bij de plaatselijke bouwmarkt of elektronicazaak kunt aanschaffen. Over elk hulpmiddel wordt begrijpelijke informatie gegeven; hoe werkt het, wat kost het ongeveer en waar kunt u het voor gebruiken? De gids is ingedeeld aan de hand van ruimtes in het huis; slaapkamer, keuken enz.

Voor wie is de gids bedoeld?
De gids is primair bedoeld voor casemanagers, hulp- en zorgverleners en ondersteuners van mantelzorgers. Zij kunnen namelijk de hulpmiddelen in deze gids in een persoonlijk gesprek met hun cliënt onder de aandacht brengen en samen met de cliënt tot een keuze komen. Mantelzorgers kunnen echter ook goede ideeën opdoen in de gids.

U kunt de gids direct downloaden. (PDF Bestand, let op: groot bestand!)

www.amsterdam.nl/zorg
Dienst Wonen, Zorg en Samenleven - gemeente Amsterdam

Toon alle gerelateerde artikelen