Leven met dementie
Deze website is een archiefversie. Lees hier meer.

Nieuwe online marktplaats voor zorg voor ouderen en chronisch zieken

Door: kiesBeter - Ingezonden - 14-11-2011

Mensen die hulp of thuiszorg nodig hebben, kunnen dit als een opdracht plaatsen op www.zorgvoorelkaar.com. Geregistreerde vrijwilligers of zorgprofessionals kunnen zien wie er in hun buurt zorg nodig hebben en reageren op de voor hen relevante opdracht(en). Vrijwilligers kunnen bijvoorbeeld een oudere vrouw helpen met boodschappen of vervoer. Of een leuk uitstapje maken met iemand met een handicap. Verzoeken gericht op professionals worden opgepikt door gekwalificeerde verpleegkundigen of verzorgenden.

Ook biedt Zorgvoorelkaar.com organisaties een laagdrempelig en gebruikersvriendelijk platform om vrijwilligers te vinden. Op dit moment zijn er in Nederland 450.000 vrijwilligers actief in de zorg. Zij werken via vrijwilligersorganisaties, verzorgings- en verpleegtehuizen, ziekenhuizen of GGZ instellingen. Deze vrijwilligers zijn van groot belang en zorgen voor extra persoonlijke aandacht voor mensen met een zorgbehoefte. Daarnaast vertegenwoordigt de inzet van deze vrijwilligers een economische waarde van € 252 miljoen per jaar.

Zorgvoorelkaar is gestart door een aantal ondernemers. Zorgvoorelkaar wordt ondersteund door Mezzo en Actiz en werkt nauw samen met zorg- en welzijnsinstellingen die reeds actief zijn in het ondersteunen van ouderen, chronisch zieken en mensen met een beperking. Nieuwe vrijwilligers worden door deze organisaties gescreend en begeleid. De kwaliteit en betrouwbaarheid van vrijwilligers op het platform blijft hiermee gewaarborgd.

Meer informatie:
Wilt u ook andere mensen in uw buurt helpen of bent u zorgprofessional? Meld u dan nu aan op www.zorgvoorelkaar.com

Foto © Egon Häbich /
Pixelio.de

Toon alle gerelateerde artikelen