Leven met dementie
Deze website is een archiefversie. Lees hier meer.

Gratis telefonische hulp voor mantelzorgers

Door: Marysia Zarzycki - Ingezonden - 15-02-2010

Zorgen voor je partner of een familielid met dementie is zwaar. Er even met iemand over praten kan opluchten. Dementelcoach is een telefonische dienst waar mantelzorgers kosteloos terecht kunnen voor adviezen, een gesprek of het luchten van hun hart.

Uw eigen, vaste coach
U kunt zich, als de diagnose dementie eenmaal gesteld is, via de telefoon of email aanmelden bij de Dementelcoach. U krijgt dan een vaste coach toegewezen voor tien telefoongesprekken. De coach, geschoold in telefonische begeleiding en werkzaam in de dementiezorg, neemt contact met u op voor elk telefoongesprek, dat ongeveer 45 minuten duurt. Iedereen die zorgt voor iemand met dementie kan gebruik maken van Dementelcoach. En mocht u na tien gesprekken opnieuw in een fase komen waarin u behoeft heeft aan coaching dan kunt u zich opnieuw aanmelden.

Waar kan ik over praten?
U geeft zelf aan wat u met de coach wilt bespreken. Dat kan van alles zijn. Als het u bezig houdt, dan is het iets om in te brengen tijdens het gesprek.

Het kan zijn dat er iets is gebeurd dat u graag wilt vertellen. Of als er problemen zijn met andere familieleden over de zorg van uw naaste. En u kunt ook vragen hoe u bepaalde dingen kunt proberen op te lossen.

Meer weten?
U kunt meer lezen over Dementelcoach en Dementie en Mantelzorg op de website
www.dementelcoach.nl

Middels onderstaand telefoonnummer en emailadres kunt u vrijblijvend contact opnemen met één van de medewerkers. Het kan gebeuren dat u een bericht moet achterlaten, u wordt dan binnen 4 werkdagen teruggebeld.

0800-0228077 (gratis)

Toon alle gerelateerde artikelen