Leven met dementie
Deze website is een archiefversie. Lees hier meer.

Nieuw: Femly voor fijner beeldbellen en meer

Redactioneel - 24-06-2020

Femly tvFemly is een groot beeldscherm die het ouderwetse telefoongeluid over laat gaan als iemand je wil zien en spreken. Binnen een paar tellen start het videogesprek automatisch, zonder dat je hoeft op te nemen. En met Femly kun je nog veel meer: je naaste kan voor jou je favoriete tv-programma aanzetten als je dat zelf niet meer kunt, je herinneren aan je medicijnen, berichten sturen, foto’s delen, je agenda beheren etc.

App

Femly tv appFemly bestaat uit een app, een abonnement en een tv. De tv kan je eigen tv met wifi zijn waar je de app op installeert of een Femly tv waar alles al op staat: plug and play. De app kun je in de Appstore downloaden. Bij een Femly abonnement krijg je inloggegevens waardoor je met de app kunt werken. Je bepaalt zelf aan wie je jouw inloggegevens geeft en wat diegene binnen jouw domein mag, en je kunt zoveel gebruikers toevoegen als je wilt. Die mensen hoeven alleen de app te installeren op hun computer of telefoon en jouw inloggegevens op te slaan.

Toepassingen

Met Femly kunnen naasten makkelijker gezellig contact met je houden en het maakt het makkelijker om zorg en steun te bieden. Je huisarts of wijkverpleegkundige kan met Femly zorg op afstand bieden. 

Femly wordt ook al ingezet voor andere doeleinden. In het Achterhoekse woonzorgcentrum De Heikant bijvoorbeeld geven muziektherapeuten er muziektherapie op afstand mee, en enkele bewoners volgen de belevenisvieringen van de geestelijk verzorgers. Zorgorganisatie Sensire heeft Femly tv in haar zorglocaties al in gebruik genomen. 

Kosten

Het Femly abonnement kost € 19,95 per maand. De voorgeïnstalleerrde plug and play Femly tv kost € 199 of € € 249 (huren kan ook). Meer lezen: klik hier.

Femly is een innovatieve start-up in e-health services, die is opgericht om mantelzorg te vereenvoudigen, te verlichten en leuker te maken. 

Bronnen: ICThealth.nl en Femly.nl

Toon alle gerelateerde artikelen