Leven met dementie
Deze website is een archiefversie. Lees hier meer.

Hulp bij beeldbellen

Redactioneel - 19-03-2020

BeeldbellenNu we elkaar minder kunnen bezoeken is het wel fijn als je elkaar op een andere manier kunt blijven ontmoeten. Dat kan met beeldbellen. Je kunt er ook groepsgesprekken mee voeren, of kijken naar activiteiten van (klein)kinderen thuis, samen beweegoefeningen doen, samen muziek luisteren etc. Welkom Online van het Ouderenfonds VodafoneZiggo en Samsung biedt hulp om dat te leren. En om mensen met dementie te leren beeldbellen, schreef Dirkse Anders Zorgen een speciale handreiking voor zorgprofessionals.

Telefonische hulpdienst 

Helpdesk Welkom Online beantwoordt vragen zoals: hoe kan ik beeldbellen, hoe houd ik contact via social media en hoe kan ik online spelletjes spelen met anderen? En ze helpen ook met vragen als: hoe kan ik via internet boodschappen doen of informatie vinden?

Deze helpdesk is tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar via het gratis nummer 088-344 2000. Dat kan voorlopig tot 6 april. 

Lesprogramma 

Welkom Online heeft ook een gratis lesprogramma om stap voor stap van alles te leren over beeldbellen, filmpjes bekijken, online zoeken en social media. Dat kun je alleen volgen, of samen met een vrijwilliger die daarbij helpt. Lees alles op www.welkomonline.nl

Ouderen met dementie leren beeldbellen

Ook bij dementie kun je nog lang leren. Zeker als dat stapsgewijs en volgens een vast patroon verloopt. Ruud Dirkse is een van de mensen die zich hiermee bezighoudt en hij maakte voor zorgprofessionals een handreiking om mensen met dementie te helpen zelf tabletcomputers te leren bedienen. Download hier de handreiking.

Toon alle gerelateerde artikelen