Leven met dementie
Deze website is een archiefversie. Lees hier meer.

KunstKonnekt: kunst voor en door mensen met dementie

Redactioneel - 15-02-2016

Logo Kunstkonnekt: Kunst met dementieVoor mensen met dementie die houden van kunst en cultuur, hoeft deze liefde niet op te houden als de kunstbeoefening moeilijker gaat worden. Speciaal voor hen zijn er cursussen en andere activiteiten; van beeldende kunst tot en met musiceren. Op 31 maart 2016 wordt hiervoor ‘KunstKonnekt’ gestart, een activiteit van het Utrechts regionaal netwerk Lang Leve Kunst met dementie.

Wat is KunstKonnekt?

Bij KunstKonnekt komen kunstenaars en cultuurmakers uit de regio Utrecht samen die cursussen en kunstactiviteiten aanbieden in structurele vorm aan mensen met dementie. Dit platform zorgt ervoor dat het aanbod van cursussen en kunstactiviteiten beter vindbaar is voor zorginstellingen en mantelzorgers. Inmiddels is er al keuze uit o.a. beeldende kunst, muzieklessen, Alzheimer koor, transparanten, keramiek en het aanbod blijft groeien.

Kennismaken?

Werkt u met mensen met dementie en bent u benieuwd of dit iets voor hen is? Dan bent u van harte welkom op de presentatie van KunstKonnekt op donderdag 31 maart a.s. tussen 14.00 – 17.30 uur.  

Aanmelden kan via . Dan krijgt u een persoonlijke uitnodiging met verdere details. Deelname is gratis. 

Toon alle gerelateerde artikelen