Leven met dementie
Deze website is een archiefversie. Lees hier meer.

Waardering voor medewerkers tonen

Door: IDé Redactie - Redactioneel - 27-01-2011

Op initiatief van de Cliëntenraad looft het Jeroen Bosch Ziekenhuis jaarlijks een prijs uit voor de meest patiëntvriendelijke medewerker; de Nightingale prijs. Een idee voor verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg?

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis won dit jaar incontinentieverpleegkundige Mecheline Heijmans de prijs vanwege haar kundigheid en enthousiasme. Op de nieuwe incontinentiepoli is zij taboedoorbrekend en innovatief, aldus het juryrapport:

'Incontinentie is geen makkelijk onderwerp om over te praten maar Mecheline Heijmans weet patiënten telkens weer op hun gemak te stellen. Dat doet zij door haar patiënten op een vriendelijke en laagdrempelige wijze te begeleiden en zich in te leven in de patiënt. In het ziekenhuis brengt zij verschillende disciplines bij elkaar en enthousiasmeert zij haar collega’s. Daarnaast brengt zij het onderwerp incontinentie bij hen onder de aandacht, onder meer door het geven van klinische lessen.'

Naast de waardering is er voor de winnaar een kunstwerk en een dinerbon, plus € 5000 om in te zetten voor het verbeteren van de kwaliteit van zorg.

Bron: Jeroen Bosch Ziekenhuis