Leven met dementie
Deze website is een archiefversie. Lees hier meer.

'Alzheimer Tom-Tom' op je i-Phone of i-Pod

Redactioneel - 13-08-2009

Goed nieuws voor gebruikers van de i-Phone en van i-Pod Touch (met besturingssysteem Apples 3.0): er is een gratis te downloaden applicatie beschikbaar voor het opsporen van (ver-)dwalers. Familie en verzorgenden kunnen deze toepassing gebruiken om de locatie van mensen met dementie op te vragen.

Het toestel dat de persoon (de ‘drager’) bij zich draagt kun je dankzij deze toepassing zó instellen dat het automatisch een GPS-signaal uitzendt. Familie en verzorgenden kunnen met hun toestel of via de computer de locatie van het andere toestel opvragen en ook zien welk ‘spoor’ de drager heeft gevolgd.

Nadelen

Het gebruik van deze applicatie als ‘Alzheimer Tom-Tom’ heeft helaas ook nadelen. Ten eerste zal er bij zware bewolking, of als het toestel van de drager zich in een gebouw bevindt, een minder precies signaal worden doorgegeven. Dit komt doordat het GPS-systeem in mobiele telefoons sowieso minder precies werkt.

Omdat de applicatie ontworpen is voor gebruik binnen de Verenigde Staten, zijn er buiten de Verenigde Staten gebruikerskosten aan verbonden. Deze kun je opvragen bij de eigen provider. Ten slotte is de gebruikersvriendelijkheid van de i-Phone niet speciaal ingesteld op gebruik in deze functie en is deze dus voor de gemiddelde gebruiker aan de lage kant.

Kijk voor meer informatie en aanschaf op www.locimobile.com
De applicatie kan alleen via de Amerikaanse i-Store gedownload worden.

Toon alle gerelateerde artikelen