Leven met dementie
Deze website is een archiefversie. Lees hier meer.

Bewoners bij Pleyade gaan digitaal met ‘huiskamer-Compaan’

Redactioneel - 26-10-2017

Compaan tablet voor bewonersPleyade ontwikkelde voor verpleeghuizen een grote stevige tablet waarop bewoners berichten kunnen uitwisselen met familie en vrienden, foto’s en video’s ontvangen, spelletjes spelen en beeldbellen met een ver familielid. 

Gezichtsherkenning

De tablet is te bedienen met behulp van biometrische gezichtsherkenning. Als een bewoner achter de Compaan gaat zitten, herkent de Compaan zijn gezicht en ziet hij daarna zijn eigen foto’s, berichten en contacten. Een inlognaam of wachtwoord is dus niet nodig.

Huiskamer

De Compaan wordt in klein formaat al langere tijd met succes ingezet in de thuiszorg en revalidatievoorziening. Nieuw is de grote variant voor verpleeghuisbewoners. Op dit moment wordt de grote Compaan uitgetest in de huiskamer van een van de groepswoningen voor mensen met dementie in Eldenstate (Elde). De test vindt ook plaats in het restaurant van een woonzorgcentrum en in een verpleeghuis voor mensen met uitsluitend lichamelijke beperkingen.

Contact stimuleren

Manager bedrijfsvoering Herman Matheij is erg enthousiast over de huiskamer-Compaan: “We verwachten dat veel bewoners de tablet ontzettend leuk vinden. Zo stimuleren we ook contact met familieleden. Je kan heel eenvoudig beeldbellen. Daarnaast kunnen familieleden - via een afgeschermd portaal - berichten en foto’s uploaden; ook als zij wat verder weg wonen maken ze zo hun vader of moeder, opa of oma deelgenoot van hun leven.”

 Meer weten?

Jonne Steenhuis, 026 – 751 6341 (ma/di/do) of mail naar de afdeling .

Toon alle gerelateerde artikelen