Toen was koken heel gewoon
Redactioneel - 30-01-2020
Kookboek met verhalen van markante al wat oudere Nederlanders over eten van toen, met foto’s uit de bladen van toen en recepten van vroeger met een moderne twist.
Als kok is Lisette Bossert altijd op zoek naar pure smaken, naar ambacht, traditie en kwaliteit. Ze maakte een boek waarin bijzondere Nederlanders die in de jaren 50 en 60 opgroeiden praten over eten: geuren, kleuren en smaken van hun herinnering. Wat was hun lievelingseten en waar walgden ze van? Welke rol had eten thuis en kenden ze armoede of juist rijkdom? Het werd een kookboek met persoonlijke verhalen van mensen die nu op leeftijd raken met foto’s uit de bladen van toen en nostalgische seizoensgerechten met een moderne twist. Een inspiratiebron voor iedereen die zorgdraagt voor ouderen van nu.
Het mooi vormgegeven boekje werd voor het eerst uitgegeven in 2015, kost rond €10 en is online te bestellen bij veel boekhandels, en via Bosserts eigen website.