Datum gewijzigd! Groepsgesprek mantelzorgers en ziekenhuiservaring. Aanmelding nog mogelijk!
Redactioneel - 12-03-2010
Als mantelzorger van iemand met dementie kan het zijn dat degene waarvoor u zorgt ooit is opgenomen of ooit moet worden opgenomen in een ziekenhuis. Voor welk ziekenhuis kiest u dan? En waarop baseert u die keuze? Als u daar een heldere mening over heeft, neem dan deel aan het groepsgesprek over ziekenhuiszorg. Met de antwoorden die u en andere mantelzorgers geven kunnen ziekenhuizen in de toekomst beter vergeleken worden.
Aanmelden
Het groepsgesprek vindt plaats op GEWIJZIGDE DATUM: 26 maart 14.00-16.00 uur in Utrecht. Uw reiskosten worden vergoed. Als dank ontvangt u een VVV Irischeque van €20,-. Als u op 26 maart niet aanwezig kunt zijn, kunt u ook meewerken doormiddel van een vragenlijst.
Meld u aan voor de gespreksgroep/vragenlijst
Wat houdt het onderzoek in
Het groepsgesprek wordt gehouden met 4 tot 10 andere mantelzorgers. Voorbeelden van vragen die er gesteld worden zijn: Wat vindt u belangrijk in de zorg en behandeling voor mensen met dementie? Welke informatie wilt u hebben wanneer u een keuze maakt voor het ene dan wel andere ziekenhuis?
Wat is het doel van het onderzoek?
Via een groepsgesprek vragen wij wat u belangrijk vindt bij de behandeling bij dementie. Met de punten die tijdens het groepsgesprek naar voren komen, stellen we informatie samen waarmee u in de toekomst ziekenhuizen kunt vergelijken.
Wat gebeurt er met de resultaten?
De onderwerpen die door u en andere ervaringsdeskundigen het meest belangrijk worden gevonden, worden omgezet in een definitieve vragenlijst. Ziekenhuizen zijn verplicht deze vragenlijst in te vullen en de antwoorden die zij geven, worden zichtbaar gemaakt op verschillende websites, zoals www.kiesbeter.nl
Wie organiseert het onderzoek?
Het project wordt uitgevoerd door de Consumentenbond en de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) in samenwerking met Alzheimer Nederland. Wij doen dit project in opdracht van het programma Zichtbare Zorg, opgezet door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
Heeft u nog vragen over dit project? Dan kunt u contact opnemen met Jan-Willem Mulder (NPCF) via 030 -297 03 03 of