Leven met dementie
Deze website is een archiefversie. Lees hier meer.

Keuzehulp verpleeghuiszorg

Redactioneel - 11-10-2021

Kennismaken met het verpleeghuisEen passend verpleeghuis zoeken, is voor de meeste mensen lastig. Om hierbij te helpen, heeft Patiëntenfederatie Nederland verschillende hulpmiddelen, zoals een nieuwe folder ‘Kennismaken met het verpleeghuis’. In de folder is een lijst met aandachtspunten opgenomen die kunnen helpen bij een kennismakingsgesprek met een verpleeghuis.

Patiëntenfederatie Nederland biedt nog meer om bij het keuzeproces te helpen. Zo is er de keuzehulp Verpleeghuiszorg, en de vragenlijst van mijnkwaliteitvanleven.nl om te helpen bij het in beeld brengen van wensen en behoeften.

In de keuzehulp worden een paar vragen gesteld en u geeft aan wat u belangrijk vindt. U krijgt een overzicht van drie verpleeghuizen die het beste bij u passen. 

Door de online vragenlijst van op Mijnkwaliteitvanleven.nl in te vullen, brengt u in beeld wat voor u belangrijk is. Daarnaast draagt u anoniem bij aan een landelijk onderzoek om de zorg te verbeteren

Zorgkaartnederland.nl biedt informatie over de kwaliteit van alle verpleeghuizen in ons land (en ook thuiszorg), en waarderingscijfers van bewoners en hun naasten. 

Patiëntenfederatie Nederland raadt aan om bij de verpleeghuizen die u interessant vindt, langs te gaan.