Landelijke promotietour 'Niet fixeren is een kunst'

Niet fixeren en meer bewegingsvrijheid voor mensen met dementie, is een kunst die te leren is. Dat kan in deze attractieve tour, met speciale activiteiten voor beleidmakers en leidinggevenden, zorgverleners, familie en andere belangstellenden. Bezoek ook de expositie van de kunstobjecten, die jonge kunstenaars maakten van de Zweedse banden, die zorginstellingen de deur uit deden. De tour doet vijf plaatsen verspreid over het land aan en wordt georganiseerd door IDé- Innovatiekring Dementie, in samenwerking met de Universiteit Maastricht. Houd de IDé website in de gaten voor het laatste nieuws!

5x middagsymposium voor beleidmakers en leidinggevenden

Hoe krijgen we ook die laatste Zweedse band ons huis uit?
Hoe zorgen we voor een duurzame cultuurverandering ? Hoe zorgen we ervoor dat beweging en bewegingsvrijheid worden geïntegreerd in de dagelijkse zorg?

Hierover gaat het middagsymposium voor beleidmakers en leidinggevenden. Wetenschappers en praktijkmensen laten aan de hand van praktijkvoorbeelden zien hoe zorginstellingen vrijheidsbeperkende maatregelen duurzaam kunnen terugdringen en beweging(svrijheid) kunnen integreren in de dagelijkse zorg. Alles op basis van de jongste wetenschappelijke onderzoeksresultaten, te weten het EXBELT-onderzoek dat de Universiteit Maastricht met steun van ZonMw uitvoerde. 

Meer informatie
Op de IDé website vindt u meer informatie over de data, adressen en het programma. Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws!
U kunt zich ook direct aanmelden.

Let op
: in elke regio zijn er rond de 100 plaatsen. Vol is vol.

5x educatieve puzzeltocht en expositie voor iedereen

Op de locatie van het middagsymposium is een attractieve educatieve puzzeltocht uitgezet voor zorgverleners, vrijwilligers, familie en studenten. In de puzzeltocht leert u meer over de achtergronden van non-fixatie, het belang van bewegen, kwaliteit van leven bij dementie en hoe u daaraan kunt bijdragen. Daarnaast is de expositie van de kunstobjecten vrij te bezoeken.

In het paarse kader rechts leest u de data bij u in de buurt. Zie hier het adres.
U hoeft zich voor de puzzeltocht of de expositie niet vooraf aan te melden.

Speciale activiteiten

Tijdens de promotour zijn er diverse andere activiteiten. Deze worden binnenkort op de website van IDé bekend gemaakt: www.innovatiekringdementie.nl


Landelijke tour

De middagsymposia, de expositie en de puzzeltocht  maken deel uit van een landelijke educatie- en promotietour die van 30 september tot 18 november 2010 door het land trekt.

Een attractieve tour met volop praktische informatie voor al diegenen die werk willen maken van méér bewegingsvrijheid en goede levenskwaliteit voor mensen met dementie.

De tour doet vijf regio’s aan, telkens van donderdagmiddag tot de woensdag erna.

Vijf zorginstellingen verspreid over het land zijn gastheer voor de tour; sommigen fixeren al lang niet meer of hebben dat zelfs nooit gedaan, anderen zitten volop in het proces van afbouw.

30 september–6 oktober  
Rijswijk, ZH

14-20 oktober   
Haarlem

28 oktober–3 november
Weert

4–10 november  
Burgum

11–18 november   
(omgeving) Nijmegen 
Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Klik dan hier voor de online versie.
Wilt u zich uitschrijven voor deze nieuwsbrief? Klik dan hier om u af te melden.
Klik hier om de nieuwsbrief door te sturen.
Bezoek onze site: www.innovatiekringdementie.nl