Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Klik dan hier voor de online versie.

 

Drie kwaliteitsorganisaties!

Cerein is gespecialiseerd in vraaggestuurde en belevingsgerichte zorg voor ouderen en mensen met een verstandelijke beperking. De trainers zijn professionals en ze kennen de praktijk van binnenuit. Cerein heeft het CEDEO keurmerk, wat betekent dat klanten zeer tevreden zijn over de aanpak en resultaten.

Prof. Dr. Jan Hamers van de Universiteit Maastricht doet al jaren onderzoek naar de effecten van fixeren en de condities voor non-fixatiebeleid. Hij is nationaal en internationaal specialist op dit vlak.

IDé houdt de laatste ontwikkelingen bij met betrekking tot kwaliteit van leven bij dementie en non-fixatiebeleid. Projectleider Elly Duijf is aangesloten bij de Orde voor organisatiekundigen en -adviseurs (OOA) en heeft het internationale certificaat Certified Management Consultant (CMC).

 

IDé heeft, samen met het gerenommeerde trainingsbureau Cerein en de Universiteit Maastricht, een compleet modulair implementatiepakket ontwikkeld voor organisaties in de ouderenzorg die hun non-fixatiebeleid willen starten of verdiepen.
Het pakket kent de volgende modules:

Oriëntatie
Werkconferentie met management en staf over achtergronden en condities voor non-fixatiebeleid.

Voorbereiding
Advies en begeleiding bij het ontwikkelen van een succesvol non-fixatiebeleid voor de eigen organisatie. In kaart brengen van de startsituatie, vaststellen van concrete en meetbare doelstellingen en een passende aanpak.

Startbijeenkomsten
Dialoogbijeenkomsten met medewerkers, cliënten en familie om het nieuwe beleid te communiceren en een goede start te maken.

Video-interactie training
Aan de hand van eigen video-opnamen analyseren medewerkers situaties waarvoor zij een nieuwe aanpak zoeken en vinden zij passende gedragsalternatieven en andere oplossingen.

Thematische scholingsbijeenkomsten voor projectteams en zorgteams, zoals:
Omgaan met en voorkomen van onrust
Omgaan met en voorkomen van valrisico
Omgaan met en voorkomen van agressie
Welzijnsgerichte intake
Belevingsgericht werken
(Non)verbaal communiceren met mensen met dementie
(Be)levensboeken

Maatwerk
Op basis van een gesprek over uw vragen en wensen maken wij voor uw organisatie een aanbod op maat. Dit gesprek is kosteloos.
Iets voor u?
Wilt u meer weten of onderzoeken wat wij precies voor uw organisatie kunnen betekenen?
Dan kunt u bellen met IDé Support, Elly Duijf 030-2381517 voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of u inschrijven voor één van de oriëntatiemiddagen.
Oriëntatiemiddag voor beleidmakers

Voor wie: bestuurders, directies, locatiemanagers en beleidsvoorbereiders van zorginstellingen in de ouderenzorg.

Dinsdag 15 september 2009
Donderdag 24 september 2009

De middagen zijn van 15.00 tot 17.30 uur in Maarn, kosten € 45 p.p.

Aanmelden:
contact@innovatiekringdementie.nl

Wilt u zich uitschrijven voor deze nieuwsbrief? Klik dan hier om u af te melden.
Bezoek onze site: www.innovatiekringdementie.nl